Mijn voordeur staat opnieuw open

Het vernieuwde table d’amis staat meer dan ooit in het teken van betaalbare kwaliteit in een gast-vrije, informele setting. Ongedwongen lekker tafelen met een goed glas wijn aan een eerlijke prijs: dat vormt onze drijfveer. Wij proberen de beste versie te zijn van een eigentijds restaurant. Luxe betekent voor ons niet de tafel met het klassiek tafellinnen en het zilveren bestek: wij hebben geen van beide.

Wij gaan op zoek naar de beste duurzame ingrediënten van het seizoen. We bereiden ze à la minute met precisie en passie, en serveren ze in een à la carte formule zodat u zelf kan kiezen waar u zin in heeft. Dit is voor ons èchte luxe!

Onze kaart  bestaat uit een beperkt maar gebalanceerd aanbod van gerechten die gebaseerd zijn op producten met respect voor de mens, dier en omgeving. Wij volgen altijd het ritme van de natuur. Daardoor verandert de kaart heel regelmatig.

Wie graag wat meer proeft van onze keuken kan kiezen voor een Tasting Menu bestaande uit vijf gangen, geselecteerd door de chefs. Dit menu kan u begeleiden met een wijnarrangement.

Onze wijnkelder verraadt onze liefde voor Italië en Frankrijk. U zal naast klassiekers ook een mooi aanbod vinden in kleinere, minder bekende maar betaalbare domeinen.

We hopen u snel te ontvangen,

Matthieu Beudaert en team.

Een gepassioneerd duo

Toen Sofie en Matthieu in 2009 hun table d’amis opendoen hadden ze èèn doel voor ogen: gastronomie brengen in een informele sfeer aan verteerbare prijzen. Er werden flinke successen geboekt: 3 jaar later werd het restaurant met een ster bekroond in de Michelingids en doopte Gault Millau Matthieu tot beste jonge chef van Vlaanderen. Er prijkte 17/20 op het rapport. Pieter van Doveren omschreef de keuken van Matthieu als trefzeker, loepzuiver en zonder onzin, precies zoals hij het zelf graag heeft.  In 2012 vonden beide eigenaars dat ze te ver waren afgeweken van hun initieel concept en sloten zij hun restaurant.

Er volgde een experimentele fase met try-outs van enkele jaren. Ze overbrugden de corona-periode met flair en ontwikkelden nieuwe formats. In oktober 2021 gaat het koppel elk een nieuwe uitdaging aan. Sofie opende ‘haar’ pizzeria, terwijl Matthieu opnieuw op gastronomie focust: table d’amis is herboren.

www.beudaert.be

Chef Mathieu Beudaert aan het werk.