Boek chef d'oeuvre

Kook- en kunstboek Chef 'Oeuvre

Het ultieme boek voor liefhebbers van kunst én gastronomie.

In Chef d’Oeuvre neemt topchef Matthieu Beudaert ons mee op een zintuiglijke reis door de collectie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Als artist in residence laat hij zich inspireren door meesters als Lucio Fontana, Anish Kapoor, Roger Raveel en Jean Fouquet, en vertaalt hun visuele meesterwerken naar culinaire creaties.

Met een unieke combinatie van foodpairing, gastronomische verbeelding en kunsthistorische reflecties verbindt Beudaert de raakvlakken tussen smaak en schoonheid, geur en gevoel, kleur en compositie in veertig nieuwe gerechten.

Met tekstbijdragen van o.a. Matthieu Beudaert, Samuel Mareel en Thijs Demeulemeester. Foodfotografie door Piet De Kersgieter.

Het boek zal te koop aangeboden worden tijdens de openingsuren van  Pizzeria Sofia (5 euro per boek wordt geschonken aan het Lions Buda)

Meer info